Ställ kallt några timmar. Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 15 minuter. Jag hade tänkt lägga ut detta inlägg i helgen, men fredagens otäcka händelser fick mig ur balans och jag var tvungen att lägga sociala media åt sidan lite för att försöka "hitta tillbaka"
Häll över kallt vatten och låt äggen svalna. 6 Ingredienser 6 ägg 2 msk crème fraiche 1 msk majonnäs ev ½ tsk curry salt, peppar en rödbeta 3-4 dl vatten Instruktioner Lägg i äggen i kallt vatten och sätt på plattan
I såsen har vi, förutom honung, lime och lite annat gottigt, nämligen skvätt lite av den heta Thailändska chilisåsen Sriracha, eller thaiketchup som herr M brukar kalla den
Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Låt lagen svalna till kylskåpskall temperatur. 1. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter