Låt kallna i kylskåp. 1385 g kräftstjärtar 0,5 lime, skal och saft 1 honungsmelon 1 tsk Sambal Oelek 0,5 tsk salt 3 dl turkisk yoghurt 0,5 dl gräslök, hackadLåt kräftstjärtarna rinna av, marinera dem med skalet och saften från limen och låt dem stå kallt
Låt stå kallt en stund medan du gör själva soppan. IngredienserEn tredjedels vaniljstång Zest (rivet skal) från en liten ekocitron En näve blötlagda cashewnötterEn nätmelon Ett par cm färsk ingefära 2 päron Färskpressad citronsaft efter behagSå här gör duFörst gör du cashewgrädde i mixern genom att köra de blötlagda nötterna i mixer med lite av blötläggningsvattnet, frön från 1/3 vaniljstång och zest från en liten citron
Servera den riktigt kallamelonsoppan med några skedar jordgubbsallad i djupa tallrikar. Ät den gärna direkt som den är eller gör en kall soppa som är en frisk avslutning på måltiden
Vispa rätt hårt och låt stå kallt en stund. Mina små smaklabbsförsök därhemma (del I, II och III) resulterade tillslut i att följande soppa korades till en riktig vinnare i mina ögon
Skrapa ner soppan i en skål, täck över och kyl den ca 30 minuter eller tills den är kall. Dela melonen, skrapa bort fröna, gröp ur köttet och lägg det i mixer eller matberedare