Ikväll har vi ätit färsk lax med asiatiska smaker, gjorde nudelwok till och en kalllimesås. Asiatisk lax, 4 pers. 4 bitar lax1 lime1 tumnagel stor bit ingefära, rivenSesamolja2 vitlöksklyftor, pressade2 msk teryiaki såsGör en marinad av detta och. - Läs hela inlägget här 4 bitar lax
Servera med klyftad lime och kalllimesås. Lägg laxfiléerna i en ungsfast form och häll över såsen. Ugnsstek laxen i ungefär 25 minuter. 4 portionsbitar laxfilé
Onsdag - Krämig potatissallad till kallskuren kassler. Torsdag - Couscous med lax och limesås. En enkel laxrätt som är både god att äta och lätt att tillaga
Jag lagade en ugnsbakad lax med sesamfrön och till det serverade jag en kalllimesås med gräslök. UGNSBAKAD LAX MED SESAMFRÖNLax, färska eller frysta portionsbitar, tänk på att beräkna lite mer än vanligt per person för det är inget ris eller potatis till
-) Till den köpte vi en kanongod limesås men jag ville ha två såser till laxen så det blev en sväng till Hemköp för att köpa ingredienser till resterande tillbehör
Den här limesåsen är otroligt god till lax. Limeskalen piffar upp såsen och passar bra till laxsmaken. Såsen äts kall och den går snabbt och enkelt att göra
När quinoan är klar sköljer du den i kallt vatten och blandar ner den i salladen. Till middag lagade jag ihop en super enkel men galet god lax med quinosallad och limesås och självklart ska jag dela med mig av receptet
Skär bort det gråa under laxen. Limesås Gör den först, så den får stå till sig. Lägg upp spenat, avokado, sötpotatis, fiskburgare och limesås, toppa med nötter och sesamfrön, färdigt att njutas