Ställ kastrullen med smöret i kallt vatten. Numera tillhör lamminnerfilé och lammrostbiff favoriterna. Salta och peppra och lägg i en form och förvara i kylskåpet tills det blivit kallt
Tanken var att ge karrén samma behandling som jag med förkärlek ger en lammstek eller lammrostbiff. Den som inte har CrockPot, ställer in grytan i kall ugn och ställer ugnen på 80-90 grader
Lammrostbiff med ljummen tomat- och parmesansallad. Kalles kaviar blandas med 4st finhackade hårdkokta ägg och en finskuren knippe dill. knappt 1 tub Kalles kaviar. 1 tub Kalles kaviar
Smaka av med pressad citron och salt, Servera kallt. Resultatet blev lammrostbiff med rostad vitlökskräm, sparrisvelouté och en confiterad äggula serverat med potatispuré, sauterade sparrisknoppar och en rödvinsreduktion
Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen. En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Ta ut köttet i god tid innan grillning så att det inte är för kallt och trä upp på spett. Spetten kan göras på lammentrecote, lammrostbiff eller lamminnanlår
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten och spola med kallt vatten så att skalet lossnar. Skär upp lammrostbiffen och servera tillsammans med gratäng, rödvinssås och svampragu
Tänk på att köttet alltid skall vara rumstempererat innan du bryner det. Kallt kött gör att du kyler ned pannan med resultatet att du får en kokt yta istället för stekt och köttet tappar mycket vätska
1-1,5 kg Högrev/Kycklinglår/Lammrostbiff. Ställ nu in formen i ugnen och ta ett glas fint rött vin tillsammans med ett glas kallt vatten och vänta 1 och 1/2 timma
Köttet passar ypperligt som bufféträtt eftersom den serveras kall och kan tillredas i förväg. Man kan dubbelmarinera oxfilé, lammytterfilé, lammrostbiff och grisfilé