För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Täck över skålen och ställ den kallt minst en timme. Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
För er som tröttnat på julmat tänkte jag tipsa om en supergod maträtt, kyckling i grönpepparsås. Värm sedan i ugn, 225 grader i 15-25 min (beroende på hur kall rätten är när den åker in i ugnen, känn efter så den blivit varm i mitten
Ställ kallt om du inte ska tillaga dem nu. Fläskfilégratäng med grönpepparsås. Har ni inte bestämt vad ni ska äta till varmrätt på nyårs, kommer här några tips
Potatishalva, sallad och grönpepparsås var tillbehören för dagen. Jag tror inte att ugnen höll 64 grader utan att den var kallare så på slutet höjde vi till 125 grader så att köttet skulle bli klart i lagom middagstid
Jag har ganska ofta lagat kyckling i grönpepparsås, otroligt gott och en bra maträtt att förbereda dagen innan för att sedan bara kunna stoppa in i ugnen när det är dags för middag
Dessa biffar som vi åt med grönpepparsås blev riktigt saftiga och goda. Grönpepparsåsen har jag inte fått receptet på ännu så det får vänta nån dag innan det publiceras
Vi körde sedan en kall sambalsås som bryter av mot det rökiga köttet, gott gott gott. I fredags åt vi Entrecote med grönpepparsås och stekta grönsaker, för receptet på såsen klicka här