Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. 1 gul lök. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Häll matfett i en kall kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram
Skala lök, äpple och banan. Gör currysåsen under tiden. Vispa upp äggen lätt till paneringen och rör samman dem med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, rivet limeskal och peppar till en jämn smet
Skölj av kycklingen i kallt vatten ordentligt, badda den torr med hushållspapper. Till detta stekte vi på lite strimlad grönkål med pumpafrön, lite stekt grovhackad blomkål och gjorde en snabb currysås av den magiskt goda kycklingbuljongen från crockpoten
Lägg kycklingen eller hönan i en stor gryta och slå på kallt vatten. Exempelvis kan du laga currysås på buljongen och stuva köttet till currygryta och servera med ris och mangochutney samt grönsaker som kokt broccoli
Min kropp funkar så mycket bättre med varm mat än tex en kall sallad. Kyckling i tomat- och currysås. Skala löken och skär tillsammans med tomat och paprika i små bitar
Lägg kycklingen eller hönan i en stor gryta och slå på kallt vatten. Exempelvis kan du laga currysås på buljongen och stuva köttet till currygryta och servera med ris och mangochutney samt grönsaker som kokt broccoli
Eller som jag kallar den på min Paleo-blogg, Low Carb High Fat Paleo-drink. På det sättet får jag både en välsmakande kyckling att till exempel servera på traditionellt vis medcurrysås, som på bilden nedan från min och Annika Dahlqvists kokbok LCHF för seniorer
Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem