Perfekt sommarmat och så gott. När sommaren är här blir det en del fester och då tycker i alla fall jag att det passar utmärkt med en kall buffé som görs klart dagen innan
Ställ kallt några timmar. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Lite mer mat till buffén. Låt köttet stå och dra tills det blir kallt, eller över natten. Låt köttet stå och dra tills det blir kallt, eller över natten
Den kalla soppan kan göras på lite olika sätt - med grönsaksbuljong, tomatjuice eller olivolja och olika sorters grönsaker men basen är nog densamma i de flesta varianter
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Låt fyllningen bli kall. cocktailtomater. Ställ kallt till servering. Blanda med halverade cocktailtomater, hackade basilika, oliver och fetaost med olja och örter
Svårt med varm mat när man skall bära ut till så många. I lördags när vi hade vinprovningen hemma hade jag gjort en kall buffé eftersom vi skulle sitta ute i glashuset och var åtta personer