Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigti stekpannan och laga sedan färdigtiugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostadsötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gickriktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader iugnen
Lägg kalkonen i en ugnssäker form. God fortsättning allesammans. Ugnsrostadtimjanpotatis. Jag hoppas innerligt att ni haft en bra jul tillsammans med era nära och kära
Börja med kalkonfilén som tar en bra stund iugnen eftersom jag bakar den på låg värme. Idag får du ett förslag på hur du kan förvandla rester av quinoatill en riktigt läcker måltid
Tänkte dela med mig av detta recept från ICA, som var med i förra veckans matkasse ‘Inspiration’. Potatisen kändes liteöverflödig, men är man en hungrigfamilj så går den förstås åt
Ibland köper jag en kalkonfilé från Ingelsta Kalkon och gör nästan alltid denna rätt. Hittade receptet på Systembolagets hemsida för flera år sen, men hittar det inte längre på nätet så det blir något liknande
För den som villundvikavitlök är den här kryddblandningen utmärkt, då den med sin höga andel fänkålsfrön är lugnande för magen och samtidigtsmakrik så man kan hoppa över vitlöken
Det är viktigt att passa på innertemperaturen, så att intefiléernablir torra. Ugnsrostadpotatis är enkelt och tacksamt att tillaga, och ett passande tillbehör