Börjar kalkonenblir för svart på toppen så täck den med litefolie och stek vidare. Du kan även kolla att kalkonen är genomstekt genom att skära ett snitt där lårbenet är fäst vid kroppen och se så att köttet är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa/röda inslag
Du kan frysa både den råa, fyllda kalkonen och den färdigstekta. I vårt recept har vi fyllt den med en fin färs och det gör att den blir jämnare genomstekt
Lägg ett stort ark aluminiumfolie över kalkonen. Rotsakerna bakades av i ugnen och när det är klart, så lägger jag på ugnsfolie och så får de vänta till steg två
Men jag bryr mig om kalkon. Kalkon är GOTT. Vår fågel serverades med gräddsås, ugnsrostad potatis och palsternacka, kokt blomkål, brysselkål+bacon, stekta smålökar och två sorters gelé
Ta ut filéerna och sätt folie över formen och låt dem vilai ca tiominuter. Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackigahasselbackspotatisar
Lägg en bitfoliepapper på bröstpartiet för att skydda mot uttorkning. Börja med att göra apelsinsmöret som ska fördelas under kalkonensskinnvid bröstet och låren