Även om det inte syns här så är kalkonen stor som tre vanliga kycklingar. I detta recept gör vi som alltid på absolutman – vi strävar efter en liten arbetsinsats med mycket mat och kompromisslöst resultat
När jag handlade inför påskhelgen så stod jag och velade mellan kalkon och lammstek, men då jag aldrig har tillagat en hel kalkon och var rädd att den skulle bli torr, föll valet på lammstek
Antingen kan ni lägga smöret i lite smörpapper och göra en rulle – så kan man skiva det enkelt, eller så använder man bara en sked och slevar upp som vi gjorde
En helgmiddag som går snabbt att förbereda och som tillagas i ugnen - det är inte det sämsta. Kalkonens bröstfilé är precis som kycklingens bröstfilé känslig styckningdetalj, som måste tillagas med viss varsamhet
*du steker inte sönder nudlar eftersom du INTE förkokar dem. Skär kalkonen i skivor eller som du vill. Grönsaker, tärna/skiva/strimla…precis som du vill
Då är tramezzini godare, små trekantsmackor som förvisso görs med intetsägande vitt formbröd men som brukar ha supersmarriga fyllningar, till exempel inlagd svamp, kronärtsskocka och cotto, färskost eller tonfiskröra och kalkon
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kalkonfyllning. Nu kommer mitt recept på smörgåstårtan jag gjorde i dagarna och som blev klar igår. Det ska inte drypa vatten om bröden för då blir de gryniga, utan bara vara lättfuktiga
Några fick det bli med kalkonbacon och lightost, och vanlig bacon och vanlig ost i de andra. Quesadillas är ett väldigt bra påfund och inte minst användningsområde för överblivna tortillabröd
Åt det till min middag bestående av kokt ägg, keso, kalkon, fetaost och grönsaker. Det kunde inte jag dock eftersom Wilmer fanns i närheten och vår ugn är i räckvidd för honom