Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker. ½ dl kakao. Hittade ett recept på chokladrutor medvaniljfyllning här som jag testade att baka igår
I mitt "förra liv" när jag kunde äta gluten (eller årminstone trodde att jag kunde göra det) gjorde jag emellanåt en mjuk kakamedvaniljfyllning som alltid gjorde succé
Mammas med. Därefter är det dags att förbereda vaniljfyllningen. det är det som är så svårt med glutenfritt, att bevara saftigheten och inte få kakorna att bli torra, men dessa muffins blir faktiskt väldigt bra
Det ni ser här är en vacker jordgubbspaj medvaniljfyllning. Jag hade nästan tänkt lämna sommarrecepten bakom mig, men med det här vädret vore det nästan olagligt
En smulpaj lämpar sig till exempel sämre att servera och skära upp än en paj med pajskalsbotten. Pajen ni ser på bilden är fylld med hallon eller blåbär eller en blandning av båda
dela kakan på längden så du får två lika stora bitar, häll på fyllningen på bägge delarna på den sida du skar, kakan ska blötas upp av fyllningen, sprid ut hallonen sen så slår du i hop kakan igen och då har du fått en kakamed fyllning i mitten
Kakan är jättegod precis som den är men det går också bra att servera med en klick grädde till. En trevlig och lätt sockerkaka där grundkakan är helt utan fett
Det luktar lite smått jul hos mig i eftermiddag, kanelkakan sprider en otroligt ljuvlig doft. Lite dåligt här med uppdatering kan tyckas, men jag är som sagt inte ute efter några större ovationer