Kaka med persika och färskost recept

Fredagskakan blev paj

Fredagskakan blev paj

I tidningen Bakas senaste nummer finns recept på en makalöst god persikopaj som jag tycker att ni ska pröva nu medan persikorna är söta och goda

Mandelclafoputis med ricotta och plommon

Clafoutis är ingenting annat än en fransk efterrättspannkaka som i detta recept har fått sin ostkakeliknande karaktär tack vare den ohjälpligt italienska färskosten ricotta

Chokladrutor med apelsin och persika

Bred ut den över kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten

Kokos- och persikokakor

kakan svalnat fördela glasyren över den och skär i rutor. Pynta med en persikohalva på varje ruta. Rör ihop färskost, florsocker, citronrasp och -saft till en slät glasyr

Persika-, pekan- och kokoskaka

Kakan är färdig när den går att sticka med en provsticka som förblir ren när du drar upp den igen. Bred glasyren över kakanoch strö över resten av kokosen

Skåneflaggans cheesecake

Ställ in kakan i kylen fram till serveringen. Vispa färskostoch socker fluffig och porös med elvisp. Sätt muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills allt gelatin är upplöst

Fruktcheesecake med Maryland botten

Ös då blandningen över mandarinklyftorna och låt kakan stå i kylen tills den ska serveras. Vispa färskosten slät och smidig med elvisp

Mississippi Liqueur rutor

Når kakan har svalnat bred ut glasyren jämnt över den. Vispa ägg och socker poröst. Rör i margarin och vatten

Frukt & bärcheesecake

Fördela den jämt över kakan. Blanda färskost, socker och creme fraiche till en slät massa. smält smöret och hacka valnötterna fint

Pumpkin Spice Cake

Låt svalna i tio minuter, sedan vänd kakan på en tallrik och låt svalna helt. Kryddkaka. Istället för kanel, ingefära och muskot, (se receptet) har jag istället använt en krydda ‘Pumpkin Pie Spice’ som jag köpt med mig hem från USA och den innehåller just en blandning av ovan nämnda kryddor

Pêche melba-tårta

Låt kakan svalna. Blanda hälften av hallonpurén medfärskostenoch florsockret. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält