Rör färskostoch socker smidigt och bred ut ovanpå jordgubbarna och persikorna. Färskostlager. Den här gången är det Malin med instakonto @malins_mat som inspirerat med en glutenfri smulkaka som jag fastnade för och ville testa
Clafoutis är ingenting annat än en fransk efterrättspannkaka som i detta recept har fått sin ostkakeliknande karaktär tack vare den ohjälpligt italienska färskosten ricotta
Då kakan svalnat fördela glasyren över den och skär i rutor. Pynta med en persikohalva på varje ruta. Rör ihop färskost, florsocker, citronrasp och -saft till en slät glasyr
Kakan är färdig när den går att sticka med en provsticka som förblir ren när du drar upp den igen. Bred glasyren över kakanoch strö över resten av kokosen
Ställ in kakan i kylen fram till serveringen. Vispa färskostoch socker fluffig och porös med elvisp. Sätt muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills allt gelatin är upplöst
Låt svalna i tio minuter, sedan vänd kakan på en tallrik och låt svalna helt. Kryddkaka. Istället för kanel, ingefära och muskot, (se receptet) har jag istället använt en krydda ‘Pumpkin Pie Spice’ som jag köpt med mig hem från USA och den innehåller just en blandning av ovan nämnda kryddor
Låt kakan svalna. Blanda hälften av hallonpurén medfärskostenoch florsockret. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält