I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougatmed pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
) Om ni har nougat kvar efter julgodisbaket så rekommenderar jag att använda den uppepå kakan. Annars går det precis lika bra med smält choklad, det hade min mamma den här gången
Hyvla nougaten över kakanmedan den är varm och skär den sedan i rutor. Fördela i en pappersklädd långpanna (30x25 cm) och grädda på 175 grader i 15-20 minuter (pudra lite potatismjöl på bakplåtspappret så går kakan lätt att lossna). 200 g nougat
Man behöver inte skära så stora rutor då kakan är väldigt mäktig. Låt kakan svalna. Kom på att jag helt glömt bort att dela med mig av receptet på dessa smaskiga Havrerutormednougat som vi fikade på i helgen
Låt nougaten stelna i kylen, skär sedan kakan i rutor. Skär under tiden nougaten i bitar och krossa dajmen, när kakan är klar, lägg på nougatbitarna och låt dom smälta
Rör ned rice crisp och jordnötter och häll ut i en form klädd med bakplåtspapper. nougatrutor,. Skär små rutor så blir det som en liten pralin som smakar ganska likt den i Aladdinasken
Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
(lättast att skära fina rutor om kakan är kylskåpskall). Täck hela den varma kakan. Nougatrutor - Recept på havrekakor som täcks med hyvlad nougat - Mycket lättbakat
Hyvla kylskåpskall nougat över kakanmedan den är varm. Skär de sedan i lagom stora rutor. 5 TSK BAKPULVER1 DL LJUS MUSCOVADO SOCKER1 TSK VANILJSOCKER2 MSK LJUS SIRAPTopping250 ODENSE NOUGAT1