Kaka med äpple och apelsin recept recept

Gott och vackert av äpplen

Gott och vackert av äpplen

Vanligtvis innehåller de flesta äppelkakor skivade äpplen eller klyftor, men mormors kaka bakas med äppelmos
Ännu en snabb enkel kaka!

Ännu en snabb enkel kaka!

och hallon-varianten följer med på en annan cykeltur. Det vore väl bättre med en apelsin i skidbacken eller en banan på långpromenaden eller cykelturen men ärligt talat, det är ju inte alls lika gott
Dagens recept: Honungsrulle

Dagens recept: Honungsrulle

Att kakan ska stjälpas upp på sockrat papper hjälper till så att kakan inte hänger vid papperet medan den svalnar

baka kaka…

Utöver strössel så behövdes också ett skivat äpplemed skal (det blir vackrare). Den är så löjligt enkel och den går att alternera och smaksätta med allt
Smulpaj med rabarber och ingefära

Smulpaj med rabarber och ingefära

Stinget av ingefäran ger kakan det lilla extra, och börja för allt i världen inte smaka på smuldegen, för då får pajen inget smuldegstäcke
Mjuk plommonkaka

Mjuk plommonkaka

Smörj en springform med smör och bröa formen. Plommonkakamed kolatouch (en springform). Om du vill kan du smaksätta smeten med kardemumma istället för kanel, det är också gott
Pepparkaksgrottor

Pepparkaksgrottor

Tillsammans med lussebullar, apelsiner, äpplen, nötter, pepparkakor och varm choklad med "minismashmallows" blev det ett riktigt vintermellis

Den maffigaste summeringen i mannaminne

* Citron & ricottakakamed gärdde och plommon sylt. * Rårakan, röstin ochpotatiskakan. "Men, det var ett slit att göra kakan

Matrelaterad historia - blandat

genom att servera "riktigt starkt och gott kaffe "med en rejäl klick vispgrädde, gärna överpudrad medkakaopulver" (grädden, menade man, kunde med fördel smaksättas med vanlig apelsinsaft)

Äppeltider

Mormors äppelkaka är en riktig delikatess och en lite annorlunda kakamed äppelmos. så omtyckta skånska äppelkakanmed äppelmos är inte lagad efter något
Det ruskigt goda granatäpplet!

Det ruskigt goda granatäpplet!

Kärnorna är goda att lägga till i en sallad, strö över morgonyoghurten eller gröt eller använda som en vacker dekoration på en kaka