Skaka inte måttet. Pärlsocker eller hackad mandel. Kavla ut varje del till en avlång kaka. Rör ihop ingredienserna till valfrifyllning och bred ett tunt lager på kakan
Kakan placeras i kall ugn mitt i ugnen. Mandelbotten. Smör jämnt över kakan och låt svalna. Mandlarna mals i mandelkvarn och blandas sedan med florsocker och bakpulver
Fick tänka snabbt och bestämde mig för att göra men mandelbotten av smeten, så jag kompletterade med lite ingredienser och gjorde en mozartkaka istället med de klassiska smakerna, mandel, pistage, nougat och choklad
flagad mandelBotten. Blanda grädde, socker, sirap och blockchokladen i en kastrull. För vad kan vara bättre än något riktigt chokladigt som är en blandning mellan kladdkaka och brownies och med en alldeles lysande glasyr
Florsocker och kakao till garnering. Vispa sedan ned äggulan och till sist mandel och mjöl. Bryt blockchokladen i små bitar och lägg dem i en bunke som tål värme