Jag har länge sökt efter det perfekta receptet på banankaka. Blanda i hackad mörk choklad. Min mamma sa att det var den godaste kakan hon någonsin har smakat, och eftersom den var uppäten bara någon dag efter så litar jag på det
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär den i rutor och bred smält blockchoklad runt kanterna. Bred glasyren över kakan och grädda högre upp i ugnen ytterligare ca 10 min. 200 g mörkblockchoklad
1100 g mörkblockchoklad. 1150 g rumsvarmt margarin 2 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl koncentrerad apelsinjuice eller tropisk juice 100 g mörkblockchokladsmörj och bröa en avlång form
Rör runt lite med spetsen på en kniv för att marmorera kakan. Rör ner den smälta mörka/ljusablockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra
En lagom bit ihop med grädde och färska bär så är denna kladdkaka perfekt som efterrätt. 4-5 msk kakao. 100 g mörkblockchoklad. Bred glasyren över kakan och låt den kallna och stelna lite i kylen, ca 3 timmar. 4-5 msk kakao. 100 g mörkblockchoklad
Stryk/smeta ut en smörklick i hela formen och pudra på med ströbröd, både på botten och på sidorna. (duger med blockchoklad om du inte har någon finare variant)