Kaka mörk blockchoklad recept

Härligt kladdig kaka!

Härligt kladdig kaka!

Kladdkaka i botten och kladdig kolaglasyr på toppen. Bred glasyren över kakan och strö eventuellt över kokos eller flagad mandel
Banankaka med mörk choklad

Banankaka med mörk choklad

Jag har länge sökt efter det perfekta receptet på banankaka. Blanda i hackad mörk choklad. Min mamma sa att det var den godaste kakan hon någonsin har smakat, och eftersom den var uppäten bara någon dag efter så litar jag på det
Toscarutor garnerade med blockchoklad

Toscarutor garnerade med blockchoklad

Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär den i rutor och bred smält blockchoklad runt kanterna. Bred glasyren över kakan och grädda högre upp i ugnen ytterligare ca 10 min. 200 g mörkblockchoklad
Apelsin och choklad kaka

Apelsin och choklad kaka

100 g mörkblockchoklad. smörj och bröa en avlång form. rör, socker och vaniljsocker poröst. tillsätt äggen ett i taget under omrörning
Sockerkaka med mörk choklad

Sockerkaka med mörk choklad

Hacka blockchokladen och fördela bitarna på botten i den smorda och bröade bakformen. Kakan kan frysas
Apelsin och choklad kaka

Apelsin och choklad kaka

1100 g mörkblockchoklad. 1150 g rumsvarmt margarin 2 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl koncentrerad apelsinjuice eller tropisk juice 100 g mörkblockchokladsmörj och bröa en avlång form
Bananrutor med krossad mörk choklad

Bananrutor med krossad mörk choklad

Chokladkrosset har annars en förmåga att sjunka till bottnen av kakan. Låt kakan svalna helt och skär sedan upp den i rutor
Vit och mörk chokladcheesecake

Vit och mörk chokladcheesecake

Rör runt lite med spetsen på en kniv för att marmorera kakan. Rör ner den smälta mörka/ljusablockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra
Sarah Bernhardts kakor med twist.

Sarah Bernhardts kakor med twist.

Tyvärr blev choklad tryffeln inte så god då jag hade valt 78% mörk choklad istället för blockchoklad, smaken blev alldeles för kraftig
Nötring med spritsad blockchoklad

Nötring med spritsad blockchoklad

Kakan kan lätt fastna så täck eventuellt botten med bitar av bakplåtspapper efter det att du har smort en första gång
Mammas chokladtårta

Mammas chokladtårta

Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Låt kakan svalna. Bred chokladglasyren över kakan
Kladdkaka med nutella fudge

Kladdkaka med nutella fudge

En lagom bit ihop med grädde och färska bär så är denna kladdkaka perfekt som efterrätt. 4-5 msk kakao. 100 g mörkblockchoklad. Bred glasyren över kakan och låt den kallna och stelna lite i kylen, ca 3 timmar. 4-5 msk kakao. 100 g mörkblockchoklad
Kladdkaka med Kola, Nötter & Marshmallows

Kladdkaka med Kola, Nötter & Marshmallows

Stryk/smeta ut en smörklick i hela formen och pudra på med ströbröd, både på botten och på sidorna. (duger med blockchoklad om du inte har någon finare variant)
Apelsinkaka i långpanna

Apelsinkaka i långpanna

ljus eller mörk. Finhacka blockchokladen. Låt kakan kallna innan du breder på glasyren. Garnera kakan med lite strössel, ganska glest