Denna klassiska kaka var första gången jag gjorde igår och guu va god den var. 250 g kokosfett100 g ljus blockchoklad100 g mörk blockchoklad2 ägg3 dl florsocker20-25 st mariekexSmält choklad och kokosfett i en kastrull på svag värme, låt svalna. 250 g kokosfett. 100 g ljus blockchoklad. 100 g mörk blockchoklad
Smält kokosfettet i en kastrull och låt de svalna. Rör ihop choklad och kokosfett. 200g mörk blockchoklad. 100g kokosfett. Bryt sönder blockchokladen och smällt de i vattenbad ca 60°C. ca 40 st 200g mörk blockchoklad. 100g kokosfett
Smält chokladen i ett varmt vattenbad och bre över kakan. Jag tyckte att det blev lite torrt så därför hade jag i lite smält kokosfett men det går säkert bra att blanda i mer vatten
Ta chokladen och hacka den i mindre bitar och skär kokosfettet i mindre bitar, smält över vattenbad, låt den kallna en aning och bli lite mer lätthanterlig innan du brer detta över smörkrämen, jag lät kakan stå i kylen ett tag innan
Vill man nu ha chokladbotten byter man ut ca en tredjedel av mjölet mot kakao. Kokosfettet/oljan gör att chokladen blir krispig när den torkar, men man klarar sig lika bra utan även om chokladen blir något mjukare
smörkräm på kakans undersida. Doppa sedan krämsidan i den avsvalnade smälta blockchokladen. 100 gr mörk blockchoklad. 100 gr ljus blockchoklad. 1 tsk kokosfett. Smält 200 gr blockchoklad och lite kokosfett över vattenbad
Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull. Skär kakan i tunna skivor. 200-250g kokosfett. 200g mörk blockchoklad. 200-250g kokosfett. 200g mörk blockchoklad