Kaka kokosfett blockchoklad recept

Chokladbiskvier med mald mandel

Chokladbiskvier med mald mandel

Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad. 2 msk kakao. 10-20 g kokosfett (kan uteslutas). Skålla och mal mandeln
Chokladtårta

Chokladtårta

Låt kakan svalna i formen. Smält chokladen med kokosfett. Mät upp matfett blockchoklad och mjöl i en kastrull
Radiokaka

Radiokaka

Smält kokosfettet och blockchokladen på svag värme i en kastrull. Skär kakan i tunna skivor. 225 g kokosfett. 200 g mörk blockchoklad
Radiokaka

Radiokaka

Smält kokosfett tillsammans med blockchoklad på svag värme i en kastrull. Rör ner det avsvalnade kokosfettet
Radiokaka

Radiokaka

Denna klassiska kaka var första gången jag gjorde igår och guu va god den var. 250 g kokosfett100 g ljus blockchoklad100 g mörk blockchoklad2 ägg3 dl florsocker20-25 st mariekexSmält choklad och kokosfett i en kastrull på svag värme, låt svalna. 250 g kokosfett. 100 g ljus blockchoklad. 100 g mörk blockchoklad
Ischoklad

Ischoklad

Smält kokosfettet i en kastrull och låt de svalna. Rör ihop choklad och kokosfett. 200g mörk blockchoklad. 100g kokosfett. Bryt sönder blockchokladen och smällt de i vattenbad ca 60°C. ca 40 st 200g mörk blockchoklad. 100g kokosfett
Enkelt att baka

Enkelt att baka

Smält chokladen i ett varmt vattenbad och bre över kakan. Jag tyckte att det blev lite torrt så därför hade jag i lite smält kokosfett men det går säkert bra att blanda i mer vatten
Chokladmazariner

Chokladmazariner

Skär kakan i fyrkantiga bitar i önskad storlek. Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad eller i mikron
Falska kokosbiskvier

Falska kokosbiskvier

Ta chokladen och hacka den i mindre bitar och skär kokosfettet i mindre bitar, smält över vattenbad, låt den kallna en aning och bli lite mer lätthanterlig innan du brer detta över smörkrämen, jag lät kakan stå i kylen ett tag innan
Jordgubbstårta med chokladganache

Jordgubbstårta med chokladganache

Vill man nu ha chokladbotten byter man ut ca en tredjedel av mjölet mot kakao. Kokosfettet/oljan gör att chokladen blir krispig när den torkar, men man klarar sig lika bra utan även om chokladen blir något mjukare
Nainamobars

Nainamobars

Bred över det på understa lagret och ställ kakan i kylskåp en stund. När chokladen svalnat något men är fortfarande flytande breder man den över kakan
Dagens recept: Ischoklad

Dagens recept: Ischoklad

Smält kokosfettet på svag värme och låt det svalna. Smält blockchokladen i en skål - gärna i vattenbad, d v s med varmt vatten i en kastrull
Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

smörkräm på kakans undersida. Doppa sedan krämsidan i den avsvalnade smälta blockchokladen. 100 gr mörk blockchoklad. 100 gr ljus blockchoklad. 1 tsk kokosfett. Smält 200 gr blockchoklad och lite kokosfett över vattenbad
Kexkaka

Kexkaka

Smält kokosfett och choklad på svag värme i en kastrull. Låt formen stå i kylskåp tills kakan har stelnat, gärna över natten
Tack kakan!

Tack kakan!

Bryt chokladen och lägg ner kokosfettet och smält över vattenbad. Denna kaka blev till idag med anledning av min sista dag på kursen
Radiokaka

Radiokaka

Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull. En klassiker som även går under namnet ischokladkaka, källarkaka och kexkaka
Tresnibbar

Tresnibbar

Bred krämen över kakan. Kavla ut marsipanen till en platta så den täcker kakan. Tryck till den på kakan så den fastnar
Radiokaka!

Radiokaka!

Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull. Skär kakan i tunna skivor. 200-250g kokosfett. 200g mörk blockchoklad. 200-250g kokosfett. 200g mörk blockchoklad