Lägg först bakplåtspapper i botten av formen, lägg i den runda degplattan. Istället för att baka dem på tradionellt vis, så bakade jag dem tätt tillsammans i en springform, och vips blir det en enda stor kaka, som man skär i bitar
Pröva att riva i skalet från en apelsin för att få en fylligare kaka. Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna
Lägg krämen på kakan, jobba rätt snabbt då kakan är kall. Detta behöver du till kakan. Lägg kexen i en mixer i mindre bitar tillsammans med kanelen och mixa till smulor och blanda med det smälta smöret
En lite lagom kladdig browniebotten med en hint av apelsin som smälter alldeles i munnen – tillsammans med den mjuka vansinnigt goda (så där god att den knappt går att kladda på kakan för man äter den i farten god) frostingen gifter sig alla smakerna i himlen
Man kan pressa en apelsin om man vill. 1 apelsin. 1 apelsin 2 dl grädde. Idag kände jag mig lite extra pysslig och bestämde mig för att slänga ihop något smaskigt till lunch
Det lär bli både vistelse i skärgården i lilla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen inne i stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden
Ta ut formen och lägg direkt på en Noblesse på varje kaka. Lägg bollen i en aluminiumfolieform. Dessa små godsaker har fått en lite tvist för att passa in lite bättre i adventstider – det vill säga – jag har använt Dumlekola med papparkakssmak och apelsinnobless
Ta ut tårtan ur frysen och läggapelsinerna och citronmeliss på moussen. Tillsätt äggvitan. Smöret ska vara gyllene och dofta nötigt så att det ger karaktär till kakan och mjölkproteinet fastnat ordentligt i botten
Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen tillsammans med apelsinsaft och skal. 8 st 150 g fullkornsvetemjöl 24 g majsmjöl 5 g hermesetas lättströ 125 g milda culinesse, lätt 85 g blockchoklad rivet skal och saft från en halv apelsin Sätt ugnen på 150 grader
Blanda ihop apelsinsaft, skal och saffran. Strö eventuellt över rivet apelsinskal. rivet apelsinskal. När saffran och apelsin har stått 30 minuter så vispa ihop det med smörsmeten. 2 äggvitor. 0,5 dl apelsinsaft + skal av en apelsin