Smält chokladen tillsammans med smör och tillsätt espresso. Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde
Vispgrädde. Blanda gräddmjölken och snabbkaffet i chokladen och rör om ordentligt. Snabbkaffepulver. Värm upp grädde, 1 dl mjölk och kaffepulvret till ca 50 grader
Koka upp grädden, finhacka chokladen och blanda med grädden till chokladen smält. Tillsätt kaffe/ likör och rör om 3. 3/4 dl Vispgrädde. 2 msk Kaffel el likör (el en del vardera)
Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det
Nu ska jag fixa kaffe och överraska Mr C med lite frukost på sängen. Lata soliga dagar med strandhäng blandas med lite renovering här hemma och så fikar vi såklart, ett måste här i svarta huset
Med den här glassen som baseras på mycket sötma och grädde passade kaffet succéartat. När jag smakar favoriten Löfbergs Lila Jubileumsblandning nymald från bönor så tänker jag omedelbart att den är så finessfull med aningen citrusarom att det skulle gå att prova till ren citrus