Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörkrom i som inte har kokat
Mörk choklad. Blanda gräddmjölken och snabbkaffet i chokladen och rör om ordentligt. Snabbkaffepulver. Värm upp grädde, 1 dl mjölk och kaffepulvret till ca 50 grader. Om man vill göra en riktig vuxen milkshake så tillsätt 3 msk mörkrom
Avnjut dem gärna till en kopp te eller kaffe. De hamnade inplastade på en bricka i kylskåpet, då jag inte hann med att doppa dem i choklad och de blev aldrig klara till julafton
Låt muffinsen svalna på galler, och avnjut dem därefter gärna ljumna till en kopp kaffe. Smakkombinationen rom och mörk choklad var dock underbar, precis som väntat, så i det fall du lyckas få till en starkare romsmak, (möjligen med äkta rom, eller punch, i smeten
I Piazza Navona träffas folk och småpratar över en kopp kaffe. Här finns en underbar glasskisosk "Gelataria Mamma mia" som serverar krämig glass med smaker av nutella, mörk choklad, mascarpone, ricotta som avslutas med grädde på toppen
Smält smöret över vattenbad, tillsätt smör, äggulor kaffe, vanilj, salt och ev. En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina