med degbitar i olika form och pensla med ett uppvispat ägg. Köttpaj under lock. Pajdeg. Pajdeg. Arbeta ihop pajdegen och låt den vila i kylskåp cirka 30 minuter. Kavla ut halva degen och lägg den i en pajform och förgrädda ca 10 minuter i 225º
Jag hade tänkt följa ett av mina recept sen förr på en god köttpaj under lock men så fanns inte alla ingredienser hemma och inte fanns de att införskaffa på boa heller så det blev ett aningen modifierat recept
Mördeg. Blanda mördegen och ställ den i kylskåpet (ca 1 tim. Kavla ut degen och skär ca 2 cm breda längder som lägges ganska tätt på fyllningen åt båda håll i ett rutmönster
Jag hittade ett ”nytt” recept på köttpaj, det enda nya för mig i det receptet var kvargen i pajdegen annars så är köttpajen som alla andra köttpajer jag gör
Naturligtvis köttfärspaj och broccoli/ostpaj men nykomlingar i år var min pulled porkpaj med bacon / lök samt en god köttpaj med inspiration till smaksättningen av min man
Gör pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila i ca. Pajdeg. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel och låt den vila 15 minuter, förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca
Börja med att göra pajdegen som du sedan ställer i kylskåpet under tiden dom du gör fyllningen. Kavla degen och lägg den sedan som ett täcke över köttröran
Börja med pajdegen. Knåda ihop samtliga ingredienser till degen med fingertopparna i en bunke. Kavla ut pajdegen på mjölat bord till en rundel, något större än formen
Mixa ihop ingredienserna för degen (3 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk, 50 gram smör, 2 nypor, salt, 1 ägg) i en matbredare och tryck sedan ut det i en pajform. Lägg fyllningen i pajdegen och häll över äggstanning (5 ägg, lite grädde, salt och peppar)
Pajdeg. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta snabbt ihop degen. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Ta ut formen, slå i fyllningen och sporra ut remsor av restdegen att lägga över