Kött såser ryggbiff recept

Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

…eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Helstekt ryggbiff med portvinssås

Helstekt ryggbiff med portvinssås

Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot

Så steker du ryggbiff

Ryggbiffen sitter mellan Entrecoten och rostbiffen och är ett väldigt smakrikt kött. Men känner du dig lite osäker på hur du ska steka köttet
Ryggbiff med svampsås

Ryggbiff med svampsås

Krydda köttet och stek det 3–4 minuter per sida i en stekpanna med smör. 2 skiva ryggbiff. Svampsås. Ansa och skiva svampen
Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Låt köttet gå klart i ugn. Låt köttet vila innan det skärs upp i lämpliga, gärna tjocka, skivor. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Ryggbiff

Ryggbiff

Stek köttet på hög värme. Ryggbiff med sås och sallad. Servera med sallad och "Milles sås"2 dl crémefrachie 1 köttbuljong tärning1 tsk dijonsenap 2 msk rött vin1 tsk honung 1 kryddmått chilipeppar 1 tsk rosmarin Smält ihop och häll på. 1 köttbuljong tärning
Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff. Ta fram ryggbiffen ur kylen och låt stå rumstempererat i ca 1 timme. Stek ca 2-3 min till på vardera sida beroende på hur pass välstekt du vill att köttet ska vara. 0,25 st köttbuljongstärning. Balsamicosås1,5 msk socker 3 msk balsamvinäger 4 dl rött vin 0,25 st köttbuljongstärning 1 msk maizena 2 msk kallt vatten 2 msk kallt smör. Ryggbiff4 st biffar á 200 g 2 krm salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk färsk hackad timjan 1 msk olivolja