Kött i ugn. Det här köttet blir väldigt smakrikt, lite grann som oxbringa. Vanligtvis brukar man grilla den långsamt men jag valde att brässera den långsamt i ugn
) i fyra timmar, sedan rev jag köttet och lade det i press. Älskar använda olika delar av kött. Ei mennyt niinkuin StrömsössäPressad skulderblad av lamm (ca 4 portioner)1,5 kg skulderblad av lamm1 st morot, skurna i bitar2 st lökar, skurna i bitar2 st klyftor vitlök5 st svartpepparkorn1 kvist rosmarinca 30g smörsaltpepparvetemjöl Skölj köttet under kallt vatten och lägg det i en kastrull med kallt vatten tillsammans med morot, lök, vitlök, lagerblad, peppar och rosmarinLåt små koka i åtminstone 3hTa köttet bort med en hålsläv, låt svalna en stund. Sila och spara buljongen, du kommer att behöva den till såsenRiv köttet och lägg i en skålSmält smöret och häll på köttet lite i taget (rör om med en gaffel och kolla konsistensen, skall vara fuktig) lägg i några matskedar av buljongen också, rör omSalta och peppra, smaka avLägg plastfilm i en avlång brödform, lägg i köttet och platta till så att det blir jämtLägg plastfilm på köttet och lägg på en tyngd av något slag så att köttet pressas Låt stå i kylen i åtminstone 4hSkär i portionsbitar och sväng i vetemjölStek bitarna i smör tills de fått en fin och krispig ytaSås på rostad vitlök (4-5 portioner)2 hela vitlökar0,5 l kalvbuljong3 dl lammbuljong (använd den du kokade lammet i)2 dl rödvin1 palsternakka2 schalottenlökar1 tsk tomatpyré1 kvist rosmarin30 g osaltat smörsaltpepparLägg ugnen på 150 graderSkär vitlöken på mitten och lägg i folie och in i ugnen. Låt vara i ugnen i ca 1h, tills vitlöken mjuknat helt och hållet (så att du lätt kan trycka ut innehållet)Bryn löken, palsternacka och tomatpyré i en kastrull/pannaTillsätt rödvin och koka tills rödvinet nästan försvunnitHäll i kalv-och lammbuljongenKoka tills du har ca 3 dl kvarPressa i den rostade vitlöken och rosmarin
Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det över natten, steka det långsamt i ugnen och sedan droppa på ytterligare en marinad blir det otroligt saftigt och mört
Men känner du dig lite osäker på hur du ska steka köttet. Genom att först steka i panna och sedan långsamt baka löken i ugn får du fram en härlig sötma
Spicy kyckling blev köttet till pitabrödet. Vispa äggulorna och tillsätt oljan långsamt. Det här receptet fungerade och jag fann det på , det enda som jag ändrade, var att jag fick ha bröden längre i ugnen
Ta ut köttet ur ugnen och låt svalna med köttsidan nedåt. Filéerna som finns på undersidan av rådjurssadeln är det bästa köttet på rådjuret, helt otroligt mjukt och mört
På det sättet kokas maten riktigt långsamt och även det magraste kött blir riktigt mört och saftigt. Resultatet blir mat som bevarat alla smaker, samtidigt som köttet blir så mört så det faller sönder