Blanda i övriga ingredienser, blanda inte mer än nödvändigt så köttet inte trådar sig. Saftiga järpar som får gotta sig i en krämig gräddsås tillsammans med karamelliserad lök
Planen för min del under resten av året är som jag nämnde i mitt inlägg i söndags kväll att äta mer av vår artegna kost, så det här inlägget vill jag förtydliga innehåller en rätt jag lagade i förra veckan innan jag med det bestämdaste bestämde mig för att strikt hålla mig till mera grönt och mindre kött
Köttfärs. Tills dess vill jag tipsa er om smarriga vitlöksdoftade järpar till kvällens middag. Ja, men släng i lite tacokrydda också i järparna då och slå två flugor i en smäll vetja
Köttfärs. Ingredienser ca 4 pers500 gr nötfärs1 msk paprikapulver 1 tsk salt 3 pressade vitlöksklyftor1 finriven gullök1 knippe finhackad persilja Svartpeppar Blanda samman allt i en bunke och forma till avlånga järpar
Färssmeten går lika bra att använda till köttbullar, köttfärslimpa eller järpar. De är nästan omöjliga att steka för torra eller hårda och så slipper jag ansa kött vilket jag inte är det minsta förtjust i
Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Täck över järparna med lite folie och håll dem varma medan ni lagar såsen
Kommer ihåg när min mamma kokade kött i en tryckkokare, var faktiskt lite rädd när jag skulle gå förbi spisen och den stod på… trodde att den skulle explodera
En röd tråd som ofta finns med i våra älsklingsrätter är rejält kött med robusta och feta tillbehör som en god gratäng eller en fet sås, någon fin grönsak får gärna också vara med