Häll ner köttblandningenilergrytan, och lägg på locket. Det köttet drar ihopsigtill större bitar under gräddningeni ugnen, men det är bara till att, hacka isönderköttetimindrebitar
Lergrytan gör att tideninte är så viktig, köttetblirinte överkokt om det skulle stå för länge. Lägg köttetilergrytantillsammans med lök, morötter och vitlök
Smakligmåltid. Lägg ner allt i grytan med köttet. 200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytani blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken ibitar och bryna kötteti fett så de får lite färg, salta och peppra. 3) Lägg köttet ner i grytan. 4) Skala och skär potatis, morötter och löken ibitar. 5) Häll i vatten. 6) Dela buljongen ibitar och tryck ner så de hamnar i vätskan och lägg på lagerblad. 7) Sätt grytan ini ugnen. 4-6 st Potatis. 1 köttbuljong
Gnugga inköttbiten med salt och peppar, lägg ner kötteti den förberedda lergrytan. Skiva upp det färdiglagadeköttet och servera med nykokt potatis, gräddstuvade kantareller och vinbärsgelé
Långkok är väldigt bra just för de lite segare köttbitarna, de som tar riktigt lång tid att få möra. Jag köpte ett paket oxsvans hos slaktaren häromdagen, det ger bland de godaste köttgrytor man kan tänka sig
Helst ska man göra såsen på köttsaften, men vill man förbereda såsen tidigare kan man använda en god passande fond istället och säga att man använt köttsaften
Ställ lergrytani blöt en timmeinnan du sätter in den i ugnen, ta samtidigt ut ytterfiléen från kylen,så att köttetinne är kylskåpskallt, när du lägger det i grytan