½ köttbuljongtärning. En riktigt god gryta som är ganska enkel att veva ihop. ½ köttbuljongtärning. 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé. -Mama Skogly ♥ 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfilegryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Lägg ner köttet och korven i grytan. När de har fått fin färg lägger du korvslantarna i en skål och bryner sedan köttet i omgångar i fettet från korven
Bryn köttet, salt, svartpeppar, ett par minuter(ska inte bli helt klara) lägg åt sidan. Här kommer ett riktig god fläsk ytterfilé gryta till middag kanske
Då behåller det magra köttet mer saftighet, än om det får koka länge i en gryta. Jag har hittat flera slakteributiker i Ayia Napa och så finns förstås manuella köttdiskar i alla varuhus
Det känns som det var ett tag sedan vi bjöd på fläskkött här i köket, den största anledningen till det är väl att det lagas till mest vilt i Mårtenssons kök just nu