Låt vatten och körsbären långsamt koka upp och därefter koka, tills körsbären avgivit sin saft. 2 kg körsbär (dom stora "sura"). 2 kg körsbär (dom stora "sura")
I vår trädgård finns ett körsbärsträd som när bären är mogna lämpligt brukar länsas av fåglar. Körsbären satt kvar på trädet så jag passade på att plocka i lördags
Skeda lite körsbärssaft på botten. Jag älskar körsbär i alla former. I den här kakan har jag använd frysta körsbär som jag bara har tinat tillsammans med lite socker och några matskedar körsbärsvin
På nedersta lagret penslar du först på lite körsbärssaft. Resultatet blev en alldeles underbar tårta med chokladbotten, chokladmousse, vaniljkräm och romkokta körsbär
Värm upp den avsilade körsbärssaften du mätt upp. Men när jag testade en version där jag använd chokladganach i botten och med kaffebavaroise tyckte vi att den i och för sig goda chokladen var för hård och dessutom konkurrerade ut såväl kaffesmaken som körsbären
Smaka dock av hur mycket körsbärssaft du vill ha i förhållande till vattenmängden. Varma, soliga dagar är det gott med något kallt och läskande och min alkoholfria körsbärsdrink släcker verkligen törsten
Körsbärssaft. Koka upp körsbär, socker och vatten i en kastrull. Körsbärskompott. Kärna ur körsbären. Koka upp körsbär, socker och vatten och småkoka tills det börjar bli simmigt