Körsbärscurd recept

Körsbärscurd

Körsbärscurd

Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs. Passera bären genom en sil
Körsbärscurd

Körsbärscurd

Skölj och koka körsbären mjuka i ytterst lite vatten. Krossa bären mot kastrullkanten. Låt saften rinna av genom en sil, och pressa ut den sista saften
Marängtårta med körsbärscurd

Marängtårta med körsbärscurd

3 dl körsbärscurd. Lägg en marängbotten på ett tårtfat. Bred på hälften av curden, och var generös utmed kanterna
Lat körsbärscurd med honung

Lat körsbärscurd med honung

Koka körsbär, vatten och citronskal i ca 10 minuter i en hög kastrull (det kokar lätt över). Ta av kastrullen från värmen
Curd-rutor (glutenfri)

Curd-rutor (glutenfri)

Häll i din färdiga körsbärscurd (ca 5 dl) och blanda noga. 1 färdig sats “Lat körsbärscurd med honung” (eller 5 dl anna slags curd)