Jag och syrran i kampen för att berätta Anna Q – the true story – och vi ger oss inte. Idag fick jag besök av Malmötidningen/Vi som bor på Näset, för en intervju
Är du sugen på något gott så har du kommit helt rätt, ja i alla fall om du gillar pasta och räkor för det är just det som står på menyn här i det Mårtenssonska köket idag
Men din arbetsinsats i köket är minimal vilket gör att det känns som snabbmat. Efter att ha sett det senaste avsnittet av Kockarnaskamp där de åt ugnsrostad blomkål skrek min ammande kropp efter ett berg av denna grönsak
Sen är det tid att bänka oss framför televisionsapparaten, "Kockarnaskamp" står på menyn och är det ett program som vi aldrig missar så är det just detta
Jag har ibland svårt för fisk och älskar att testa nya rätter med just fisk, då det är just fisk jag har svårt att få till i köket, eller att jag inte vet VAD jag ska göra med fisken
Fullt ös i det stora köket på hotell- och restaurangskolan i stadsdelen Valby i Köpenhamn. Det var ju inte bara en kamp individuellt mellan dem utan också mellan nationerna
Tre nyheter som för mig som är en riktig smörälskare är mer än välkomna i köket. Där presenterade Gustav Trädgårdh, köksmästare och vinnare av Kockarnaskamp en meny där dessa tre produkter ingick på olika sätt
Han har även deltagit i Kock-VM, Kockarnaskamp på SVT och Bocuse d’Or i Lyon hela två gånger. Christers drev på 70-talet Johanna i Göteborg och tillsammans med Leif Mannerström grundade han då den allra första svenska restaurangen med inspiration från det franska köket
Vill börja med att säga GRATTIS till Håkan Thörnström för vinsten i Kockarnaskamp. Härligt. Höll på Håkan från början faktiskt, lätt att säga nu när han vann förstås men beviset hittar du HÄR
Varje tävlande har en commis/assistent som finns med i tävlingsköket. Det ser ut att bli en hård kamp då vi aldrig tidigare har sett så många kockar som tävlar för andra gången
Och välkommen in i köket där sill, skinka, korv, nubbe, knäck, kola och allt det där andra som hör till förbereds inför julens och nyårets festligheter
Tanke bakom maten Efter att beundrat interiören en extra gång går vi vidare in i köket och Stefano övergår till att berätta om deras gedigna miljöarbete – om svanenmärkta anläggningar och medverkan mot matsvinnet
Jag är så glad och stolt att efter tre år, och en gigantisk kamp och en lång resa som varit upp och ner, hit och dit, glädje och sorg, så tog vi hem SM-titeln och guldmedaljen