Kålrot pure recept

Tomatsoppa med linser och kålrot

Tomatsoppa med linser och kålrot

sötpotatis och kålrot, salt. en mellanstor sötpotatisen liten kålrotca 6 mjuka tomateren stor gullöktre vitlöksklyftor1/2 dl röda linser, okokta3 dl vatten2 msk olivolja3 dl gräddeen burk borlottibönoren kruka basilikasalt, peppar och stark paprikakryddaJag kokade några ingredienser var för sig
Mentorskap och en utmananande kålrot

Mentorskap och en utmananande kålrot

Kålrot. En liten bit skalad kålrot. Skala och skär kålroten i små bitar. Smält smöret, lägg i kålroten och koka på medelvärme tills kålroten är mjuk
Fisksoppa…

Fisksoppa…

Grönsakerna och rotfrukterna (potatis, morot, paprika, kålrot, purjo och fänkål) slängdes i en soppgryta med upphettad olivolja för några minuters fräsning
Kålrotslåda

Kålrotslåda

1 kg kålrot. Skala och skiva kålrötterna. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Slå av vattnet och pressa skivorna genom purépress
Torskrygg med kålrotspuré, spetskål och äpple

Torskrygg med kålrotspuré, spetskål och äpple

Kålrotspuré. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Lägg fisken ovanpå och kålrotspurén vid sidan. 400 g kålrot. Koka tills kålroten är mjuk ca 30 minuter. 400 g kålrot
Kalv på grönbete

Kalv på grönbete

Kalvytterfilén är mild och mör och gör sig bra med säsongens rotfrukter som t ex kålroten. Skala kålrot och morot och skär i mindre bitar
Rotad broccoli med kassler

Rotad broccoli med kassler

Skär kålrot i små tärningar och skiva morötter i slantar. Lägg i kålrot, morötter, vitlök och kryddpepparkorn i vattnet
Rotfruktspuré med fläsklägg

Rotfruktspuré med fläsklägg

Lägg fläsklägg, vitlöksklyftor, morötter, jordärtskockor, kålrot, palsternacka, saften från apelsinerna, vatten och lagerblad i en stor kastrull och koka i två timmar tills köttet lossnar från benet
God kålrotslåda

God kålrotslåda

Koka kålrot i bitar mjuk. Mixa bitarna till puré, tilsätt ströbröd, grädde, mjölk, kålrotsspad, ägg, kryddor, sirap och halva matskeden smör
Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär