Fast jag såg på affären nu att de inte hade nån blast kvar på sina. Har ni provat kålrabbi nångång. Den var med i senaste matkassen från Linas och hade den inte varit det hade vi nog inte provat den, för jag visste knappt att det fanns något som hette kålrabbi
Ta bort blasten från kålrabbin och hyvla den tunt på mandolin. Jag kastade ut frågor om den lilla Kålrabbin till höger och vänster och fick flera goda förslag på tillagning
Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)
Just nu är det säsong för vitkål, spetskål, kålrabbi, kålrot och kanske rödkål. Ta gärna med egen plockkorg/påsar, en kniv kan vara bra att ha att få av kålen/bort blasten med och såklart höga gummistövlar
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi. Inte alltid blasten finns just nu, men vad som finns och vad som verkligen är en bortglömd delikatess, det är fänkålsdill
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi m. Inte alltid blasten finns just nu, men vad som finns och vad som verkligen är en bortglömd delikatess, det är fänkålsdill