Kålpudding sirap utan ris recept

Mors kålpudding

Mors kålpudding

Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Smält smör och ha över kålpudding och potatis på tallriken
Kålpudding

Kålpudding

ljus siraplingonsyltGör såhär. Stek den i smör utan att den tar färg, bara börjar bli sådär härligt blank och fin
Kålpudding

Kålpudding

Krydda med salt och vitpeppar och ringla över sirap, stek tills kålen mjuknat och ställ åt sidan, spara stekskyn till såsen
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding (grundrecept)

Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar. byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt
Kålpudding

Kålpudding

Stek vitkålen i smör och häll på sirapen. Det beror nog på att jag inte lagar kålpudding på riktigt samma sätt jämt, utan mer på ett ungefär
KÅLPUDDING

KÅLPUDDING

Jag älskar kålpudding, verkligen älskar det. Tillsätt sirap och smaka av med salt och peppar. Kålpudding
Kålpudding i långpanna

Kålpudding i långpanna

Blanda kålen med sirap och soja. Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, peppar, körvel, ägg och mjölk
LCHF Kålpudding med brunsås

LCHF Kålpudding med brunsås

Vi valde att använda spetskål i stället för vitkål då vi tycker spetskålen har en mjukare och sötare smak som kompenserar att vi utesluter sirap
Kålpudding!

Kålpudding!

Ringla över sirapen och ställ åt sidan medan ni blandar färsen. 3 msk sirap. Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen och smält matfettet i en stor stekpanna eller stekgryta
Kålpudding i panna

Kålpudding i panna

11 msk ljus sirap. 11 st gul lök 500 g spetskål eller vitkål 3 msk smör 500 g lammfärs 1 st lagerblad 1 msk timjan finhackad salt svartpeppar 1 msk ljus sirap 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde Till servering rårörda lingon potatis nykokt snabbsyrade grönsakerSkala löken och finhacka. 1Ringla över sirap och stek ytterligare någon minut
KÅLPUDDING OCH BRUNSÅS

KÅLPUDDING OCH BRUNSÅS

Receptet på kålpuddingen hittade jag på Kokaihop. se, det finns ju massor av olika varianter på kålpudding
Vegansk kålpudding

Vegansk kålpudding

Ringla över mörk sirap och låt den stå i ugnen tills kålen är mjuk och har fått en fin färg. 2 msk sirap

Kålpudding

Låt svälla 10 minuter och blanda sedan ner färsen, äggen, sojan, sirapen och kalvfonden. 2 msk sirap. Skär ut stocken på kålhuvudet
Nyttig kålpudding

Nyttig kålpudding

Lägg vitkålen i en ugnsform, häll över sirap och buljongtärningarna upplösta i lite vatten. 1/5 dl sirap
Kålpudding

Kålpudding

Blanda färs, lök- och kålhacket, ströbröd, mjölk, ägg, soja, sirap och fond. Baka kålpuddingen i ugn i ca 40 minuter på 175 grader. 5 msk sirap
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding (grundrecept)

4 Vitkål 1 kg vitkål 2 msk olja 2 msk sirap 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Färs 1 gul lök 500 g blandfärs 1 ägg 2 msk japansk soja 1 dl vispgrädde 1 msk konc kalvfond 1 msk sirap 1/2 tsk salt 2 krm peppar Till servering rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kålpudding enligt Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Blanda smeten och med köttfärsen, äggen, sojan, sirapen och kalvfonden. 2 msk sirap. 800 g blandfärs 1 vitkålshuvud, medelstort (funkar även med spetskål eller savoykål) 1 gul lök Smör till stekning 1 kokt kall potatis 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 2 ägg 6 msk Kikkoman-soja 2 msk sirap 2 msk kalvfond, koncentrerad 2 msk smält smör 1 msk farinsocker Salt Vitpeppar