Källarfranska jäst över natten recept

0 Spara

Källarfranska

Smula ner jästen i en degbunke. Strö över lite mjöl och plasta in. Dessa bröd går alldeles utmärkt att kalljäsa under natten för att på morgonen gräddas
0 Spara

Källarfranska

Häll över kallt vatten och olja och rör tills jästen löst sig. Finfördela jästen i en bunke. En liten rolig berättelser om källarfranska är att de har fått sitt namn av att de fick jäsa i källare över natten därav källarfranska
3 Spara

Källarfranska

Rör ut jästen med det kalla vattnet och mjölken i en bunke. 1/4 paket jäst2 ½ dl kallt vatten½ dl mjölk1 ½ tsk salt2 msk rapsolja1 msk honung1 dl rågmjöl6–6 ½ dl vetemjöl special1. Låt dem jäsa övertäckta på sval plats 10-12 timmar, t ex över en natt. Bake off (baka med fryst deg)Jästa bullar kan frysas ogräddade1. Gör degen som ovan men lös upp jästen i fingervarmt vatten (37°C). Jäs degen övertäckt i bunken ca 30 min. 1/4 paket jäst
Sökförslag och sidor