Julmust öl recept

Godaste vörtbrödet

Godaste vörtbrödet

Kolla om du behöver tillsätta lite vatten eller mjöl om degen är för hård eller lös. Vill du istället ha avlånga limpor som jag gjort är det bara att följa bildbeskrivningen nedanför
Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

2 bröd 25 g färsk jäst 25 g smör 1 flaska julmust eller mörkt öl (à 33 cl) 1 dl kvarg (10%) 1/2 dl mörk sirap eller brödsirap 90 g vörtmix 1 tsk salt 5 dl rågsikt (5 dl motsvarar ca 275 g) 5 - 6 dl vetemjöl special (5-6 dl motsvarar ca 275-330 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd100 g smör 50 g jäst för söta degar 66 cl porter (öl) 33 cl julmust 0,5 msk malen nejlika 2 tsk malen pomeransskal 1 msk malen ingefära 14 dl rågsikt 1,5 dl mörk sirap 1 msk salt 2 dl russin 16 dl vetemjöl
Vörtbröd

Vörtbröd

Den stora tjuvningen var dock söndagens vörtbrödsbak och den första julskinkans griljering, som sedan resulterade i skinksmörgås med julmust till kvällsmat
Slowcooked chiligryta

Slowcooked chiligryta

fyll på med mer öl/julmust/buljong/fond vartefter vätskan kokar bort. Fyll på med julmust tills det täcker köttet
Julens goda mumma

Julens goda mumma

Men klassiskt är att den baseras på en en bas av mörkt öl som spetsas med någon form av starksprit och sedan sötas upp med exempelvis julmust eller sockerdricka
Vörtbröd - Swedish Christmas Bread

Vörtbröd - Swedish Christmas Bread

Tillsätt kall julmust och öl, rör tills jästen är löst. Add the cold julmust and beer, stir until the yeast is dissolved
Vörtbröd eller bullar

Vörtbröd eller bullar

Tillsätt kall julmust och öl, rör tills jästen är löst. Tillsätt det mesta av mjölet. Tillsätt resten av mjölet om den känns kladdig
Glutenfritt julbröd med mycket smak - lätt att vegananpassa

Glutenfritt julbröd med mycket smak - lätt att vegananpassa

I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Vörtbröd

Vörtbröd

25g Jäst 25g Smör 3dl Julmust eller mörkt öl 1 dl Kessella naturell 1/2 dl Mörk sirap90 g Vörtmix 1 tsk salt 5 dl Rågsikt 5 - 6 dl Vetemjöl special. Tillsätt sedan mjölerna och arbeta ihop degen under 10 minuter
Vörtbröd

Vörtbröd

Tillsätt kall julmust och öl,rör om tills jästen har löst upp sig. Tilsätt de mesta av mjölet och arbeta degen tills den blir smidig, blanda ner resten om degen fortfarande är kladdig
Busfröbröd utan jäsning

Busfröbröd utan jäsning

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter yoghurten, mjölken, musten (eller ölet) och sirapen (eller lingonsylten)
Vörtbröd till jul

Vörtbröd till jul

I andra recept används öl (innehåller gluten) eller julmust (socker eller sötningsmedel). Men hur gör man då vörtbröd utan vetemjöl, sirap och söt och glutenspäckad vört

God Jul och God Fortsättning!

Drycker till maten var julmust. Lumas öl "Ljusslingan", hemblandad mumma och Aalborg akvavit. Julmiddag. Juldagsfrukost - skinkmackor, godaste julklappskaffet i fina julklappskoppen

Revbensspjäll till julbordet – snart en tradition

När revbenen fått röka några timmar med kryddorna väl inrubbade, tar vi fram julmusten. Begreppet innebär inte att någon särskild Thomas nödvändigtvis har tittat för djupt i glaset, utan är en folklig benämning på den dag då det förr blev tillåtet att provsmaka julölet
2 sortes vörtbröd

2 sortes vörtbröd

Koka upp vattnet till skållningen och häll det över rågmjölet en bunke och blanda ordentligt. Blanda mjölet med kryddorna
Min Bästa Julskinkemacka

Min Bästa Julskinkemacka

Servera tillsammans med ett glas julmust eller öl (och en nubbe). Vi firade in den nalkande högtiden med en julskinkemacka och julmust till lunch idag