I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Vörtbröd är ett klassiskt julbröd och är ett måste på julen för många. En brödskiva tillsammans med nygriljerad julskinka och en klick senap är otroligt gott så här i juletider
Rör ut med fingervarmt kaffe. Tillsätt farinet och julmusten. 5 dl julmust. Smula jästen i en bunke. Rör ner anis, salt, russin, olja, rågmjöl och vetemjöl
Russin och alla kryddor blandas ihop medjulmust och surdegsgrunden i en skål. Det experimenteras med att få fram ett riktigt gott julbröd i år mitt bland allt julstök
Efter en förmiddag på stan blev det promenad och då fick kameran följa med. Så fint i skogen med snön och jag går runt med ett löjligt leende och tycker vackert vackert
JULBRÖD FRÅN SMÅLANDJulbrödet får en blank och fin yta när det penslats med kaffe blandat med sirap. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den med resten av vetemjölet