Finhacka matjesillfiléerna och hacka ägget. 2 st små burkar matjesill. - matpaj, Buffé, Fisk, Förrätter, Högtider, Jul, Pajer, Påsk, Picnicmat, Tilltugg & Plock 18 st min. 2 st små burkar matjesill
Jul. Har du köpt på dig en massa burkar matjesill som du inte riktigt vet vad du ska göra med. Jul. Första gång jag lagade denna rätt blev jag glatt överraskad över hur god den var, pga att jag inte är en riktigt fan på matjesill
Blev inte av att jag testade det då, så passar på nu till jul istället. 2 bukar matjesill á 200 g10 cm purjolök1 liten rödlök1 dl vispgrädde 1 dl creme fraiche 1 dl kaviar på tub1/2 dl finhackad dill1/2 dl finskuren gräslökNymalen svartpepparSkala och finhacka rödlöken. 2 bukar matjesill
Då slog det mig plötsligt att min favoritsil från i somras, var en variant med matjesill, rödbetor, lök, pepparrot, brynt smör…inspirerad av Mathias Dahlgrens goda lunchsill som jag åt på Matbaren tidigare i år