Dessa pepparkaksbollar är rätt kryddiga i smaken, och kanske inga bollar man bjuder barnen på barnkalaset på, men vill man göra dem lite mer barnvänliga utan smak av cognac kan man byta ut cognacen mot färskpressad apelsinsaft istället
Bullarna är smaksatta med bland annat julmust och pepparkakskrydda – riktigt mustigt och gott. Nu är det ju verkligen inte lång tid kvar till julafton, I love it
Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp
Lös jästen i julmust &. 50 g jäst33 cl julmust33 cl porter250 g kesella1 dl brödsirap1-2 msk flytande vört1 msk mald ingefära2 msk mald pomeransskal1/2 tsk mald kryddnejlikaca 17-98 dl rågsiktBread flavored wiht wort & it must be home made baked with love for christmas Last sunday me % Alfons baked to big bread with a really good recipe. 33 cl julmust