Tårtan som jag bakade bestod av en chokladbotten som delades i två delar och som fylldes medvaniljkräm och ovanpå så garnerades tårtan med grädde och jordgubbar
Med mycket jordgubbar, vaniljkräm, massvis av grädde och allt förstås gjort från grunden. Förra veckan skulle vi ha "släktfika" och förstås måste en tårta finnas med i bilden
Det understa lagret är fyllt med ett rejält lager lemoncurd samt vaniljgrädde. Enligt önskemål skulle det vara en jordgubbstårtamed jordgubbsfyllning och gelésocker ovanpå
För ett icke rått alternativ så marinera jordgubbarna i lite Crème de cassis, Limoncello, hallonlikör eller något annat gott som faller er i smaken och servera med lättvispad grädde (gärna med en uns vanilj eller socker i)* Det är en väldigt energirik dessert på grund av alla nötter (det kan t o m hända att det finns ett par msk riven kokos i också) och räcker till fler mindre portioner, lite bara som något sött avslut på en större middag
Denna tårta består av vanilj och chokladbotten, den är fylld med jordgubbsmousse och passionsfruktsdroppar, spacklad med jordgubbsgrädde och dekorerad med chokladganache, vispgrädde och chokladdoppade jordgubbar
Det är från en kampanj vi gjorde med saft då vi visade upp lite olika användningssätt. Har man jordgubbar, lite vanilj, kanske något syrligt som citron, lime, curd eller rabarber så kan det inte bli dåligt
Sätt kastrullen på medelvärme på spisen och tillsätt kokosolja och vanlijstång/vaniljpulver. Detta är en tårta som med fördel görs dagen innan för att sedan bara dekoreras innan det är dags att äta den
Ett lager medvaniljkräm. Ett lager med jordgubbssylt och skivade jordgubbar. Vaniljkrämen. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta