jordgubbssaft,. Sylt, saft och mos,. Saft kan du koka på alla typer av bär och frukter och det går även bra att kombinera olika smaker för variationens skull
Jordgubbssaft. Kompott kan kanske bäst beskrivas som ett mellanting mellan sylt och kräm. Kompotten lämpar sig därför väl att göra på fastare bär eller frukt
Dagens recept blir saften jag kokade igår, jordgubbssaft med mynta. Idag har jag no lyckas pressa in mesta möjligt på en och samma dag, så det är inte förens nu som jag har lite tid över att sätta mig framför datorn
En mörkare och sötare sylt fås om man inte gör saft påbären utan kokar sylt direkt. Ta lite av sylten och testa den på en sval tallrik (jag brukar lägga en tallrik i frysen innan jag börjar)
Det absolut bästa sättet att bevara smakerna från sommaren är att göra rå sylt och saft, tycker jag. Man får passa på innan jordgubbarna är helt slut, eller som här, helt har regnat bort
Sommarens godaste saft – hemkokt jordgubbssaft – solmogna gubbar på flaska. Sommaren är verkligen en tid där jag älskar att ta vara på allt som naturen har att erbjuda, botanisera gärna runt bland alla saftrecept som finns hos mig för att se om du hittar en ny favorit
Värm och lös upp gelatinbladen i jordgubbssaften. Häll tinade bär och sylt i en matberedare. Bred purén på bottnen i skalet och lägg de skivade jordgubbarna över