Jordgubbsmarmelad med rabarber och ingefära recept

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Rör i konserveringsmedeloch häll upp på rena burkar. Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Skölj rabarbernoch skär i 1 cm bitar. Koka rabarberoch jordgubbar på mycket svag värme under lock i 20–30 minuter. Tillsätt ingefära, socker och citronsaft och citronskal och koka i 15 minuter utan lock. 5 kg rabarber. 1 bitar ingefära

Rabarber och jordgubbsmarmelad

Skär rabarbern i skivor. Skumma av och låt svalna något. Häll på varma och rena burkar. 500 g rabarber. 1 msk riven ingefära

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Denna rabarber- ochjordgubbsmarmelad, som jag smaksatt med lite riven ingefära, smakar verkligen sommar och är fantastiskt god till smakrika ostar

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

 Rör i konserveringsmedeloch häll upp på rena burkar. Skölj, rensa och dela jordgubbarna.  Skölj rabarbernoch skär i 1 cm bitar. Koka rabarberoch jordgubbar på mycket svag värme under lock i 20–30 minuter.  Tillsätt ingefära, socker och citronsaft och citronskal och koka i 15 minuter utan lock. 1/2 kg rabarber. 1 bit färsk ingefära stor som en 5-krona