Grundrecept rabarberochjordgubbsmarmelad. Rabarberoch svenska jordgubbar som grund i båda men den ena smaksatt medingefäraoch vanilj, den andra med stött kardemumma och vanilj
Rör i konserveringsmedeloch häll upp på rena burkar. Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Skölj rabarbernoch skär i 1 cm bitar. Koka rabarberoch jordgubbar på mycket svag värme under lock i 20–30 minuter. Tillsätt ingefära, socker och citronsaft och citronskal och koka i 15 minuter utan lock. 5 kg rabarber. 1 bitar ingefära
Rör i konserveringsmedeloch häll upp på rena burkar. Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Skölj rabarbernoch skär i 1 cm bitar. Koka rabarberoch jordgubbar på mycket svag värme under lock i 20–30 minuter. Tillsätt ingefära, socker och citronsaft och citronskal och koka i 15 minuter utan lock. 1/2 kg rabarber. 1 bit färsk ingefära stor som en 5-krona