Skölj och snoppa jordgubbarna. Då fick det alltså bli en sats jordgubbsmarmelad också. Skär/ hacka/mosa jordgubbarna, lägg dem i en större kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om
en påse frysta jordgubbar (500g)1 dl skivad rabarber (tog det mest för att jag hade, men det går lika bra utan, minska då något på sockret)1 dl syltsocker med pektin1 vaniljstång1limekoka upp jordgubbar, rabarber, socker, urskrapad vaniljstång - både frön och stång, samt finrivet skal från en halv lime
Läste ett recept i en tidning, jordgubbsmarmelad med kryddsmak. Receptet var enkelt, Lägg 2 liter hackade jordgubbar i en kastrull tillsammans med 3 dl strösocker, 3 kanelstänger, 5 lagerbärsblad och om man vill 2 msk Cointreau. Jordgubbsmarmelad, Jordgubbsmarmelad med kryddsmak 2 liter hackade jordgubbar
Tina jordgubbarna lite om de är frysta. Raw jordgubbsmarmelad. Själv tycker jag jordgubbarna är tillräckligt söta i sig (trots att de är frysta), så det räckte med ½ tsk honung
Tvätta, rensa och skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbar och muscovadosocker i en kastrull och låt sjuda i cirka 15 minuter. Låt marmeladen svalna något och häll sedan upp den i desinficerade glasburkar med lufttäta lock 1 liter färska jordgubbar