Jag hade tinat upp jordgubbar som låg i frysen och passade på att göra lite kräm. Härliga fina augustidag, väl hemkommen från jobbet blev jag riktigt sugen på jordgubbskräm
Använder du färska bär, behöver du lite mer vatten än om du använder tinade. 225 g jordgubbar, tinade eller 4 dl färska. 225 g jordgubbar, tinade eller 4 dl färska
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. 1/2 liter jordgubbar, gärna färska. Tillsätt jordgubbar och körsbär och koka på medelvärme i cirka 5 minuter, skumma av emellanåt. 1/2 liter jordgubbar, gärna färska
färskajordgubbar. Mixa hälften av jordgubbarna till ett mos tillsammans med flädersaften. Lägg jordgubbskrämen i djupa tallrikar och lägg en kula marängglass i varje tallrik
När detta är uppnått så blanda ner jordgubbskrämen och “swirla” in den men gaffel eller sked. Hemmagjord glass, tillsammans med svenska jordgubbar är en svårslagen kombo
Jordgubbskräm. Koka ihop jordgubbar med strösocker, vatten och citronsaft. 1250 g frysta jordgubbar. 1färskajordgubbar. 1Jordgubbskräm1 gelatinblad 250 g frysta jordgubbar 45 g strösocker (0,5 dl) 50 g vatten (0,5 dl) 0,5 citron, saften 15 g maizena 20 g vatten. 1Garnering färskajordgubbarBotten
Kör de färska/tinadejordgubbarna i en mixer alternativt med en stavmixer. 300 g jordgubbar. Häll över jordgubbsmoset i en kastrull, tillsätt smöret och 1 dl av strösockret
Servera gärna med färskajordgubbar. Tina jordgubbarna, mixa med en mixer så att du får en pure, blanda det ihop med strösocker, vatten och citronsaft i en kastrull
När såsen svalnat ordentligt och vaniljkrämen stelnat i kylen så fördela jordgubbskrämen ovanpå vaniljkrämen och garnera med färska bär och citronmeliss