Blanda i pektin-sockret. Denna sylt är inte för söt utan har en härlig friskhet. Jag brukar ta ett par burkar i taget – de ska ju vara riktigt heta då sylten hälls upp i dem
det är förvisso sylt- och saftartider, men den här kan man göra året runt. till ca 3,5 dl sylt. en påse frysta jordgubbar (500g)1 dl skivad rabarber (tog det mest för att jag hade, men det går lika bra utan, minska då något på sockret)1 dl syltsocker med pektin1 vaniljstång1limekoka upp jordgubbar, rabarber, socker, urskrapad vaniljstång - både frön och stång, samt finrivet skal från en halv lime. min syltrutkaka ca 3,5 dl sylt. 1 dl syltsocker med pektin
Jag brukar inte göra marmelad på jordgubbar, utan jag brukar oftast göra sylt, men efter att ha smakat på den här varianten så kommer jag säkerligen att göra jordgubbsmarmelad flera gånger i framtiden
Tvätta och snoppa jordgubbarna. Det färdiga Syltsockret innehåller pektin och jag tycker det blir en bra konsistens direkt på sylten genom att använda detta socker
Rensa jordgubbarna. Rör om försiktigt och häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Lägg jordgubbar, vaniljstång, citronskal och -saft och socker i en kastrull
Vi har valt krusbär, rabarber och jordgubbar - en verkligt fin kombination. Det är bäst att använda en gryta av rostfritt stål till att koka marmelad och sylt i
Koka upp strösocker och jordgubbar. Tårtbottnarna -eller anslaget som det heter på konditorispråk- gjorde jag själv, och första fyllningen var jordgubbssylt (som jag också gjorde själv)
SYLT på hallon, blåbär eller jordgubbarUnderbar trio att sätta fram till pannkakorna. För jordgubbar måste det koka tills bären inte ligger och flyter på ytan