Gjorde sylt häromdagen, av frysta jordgubbar som jag de i frysen. tillsatte lite flytande pektin, så det är inte helt enligt "reglerna" men det är bättre än sockerbomberna man köper i affärerna
Blanda i pektin-sockret. Om du vill, kan du byta ut 500 gram av rabarberna mot jordgubbar så får du en rabarb-jordgubbs sylt med vaniljsmak istället – också väldigt gott. 700 gram Syltsocker med pektin. 700 gram Syltsocker med pektin
Rensa och skölj jordgubbarna. Tag därefter kastrullen från värmenoch tillsätt pektin. Lägg jordgubbar, vatten, socker och citronsyra i en kastrull och koka upp
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
en påse frysta jordgubbar (500g)1 dl skivad rabarber (tog det mest för att jag hade, men det går lika bra utan, minska då något på sockret)1 dl syltsocker med pektin1 vaniljstång1limekoka upp jordgubbar, rabarber, socker, urskrapad vaniljstång - både frön och stång, samt finrivet skal från en halv lime. 1 dl syltsocker med pektin
1,2 kg jordgubbar. 11 tsk pektin eller enligt paketRensa och skölj jordgubbar. Värm under omrörning, mosa ihop jordgubbarna och koka 5-10 minuter - sylten ska bli lite genomskinlig och få en skrynklig geléaktig yta. Blanda natriumbensoat, pektin och 2 msk socker
Tvätta och snoppa jordgubbarna. Det färdiga Syltsockret innehåller pektin och jag tycker det blir en bra konsistens direkt på sylten genom att använda detta socker