Jensens sås recept

Sås&Krås GÅ DITT!

Sås&Krås GÅ DITT!

Hjärtat messar mig och frågar om jag vill joina han och Fridh på Sås&Krås. Igår blev en spontankväll. Som den urhungrige mig efter jobb fanns det ingen tvekan att joina
Recept: kall sås med äpple och dill

Recept: kall sås med äpple och dill

Denna enkla kalla sås är fungerar på samma sätt. du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill och äpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Marulk med ljuvlig sås

Marulk med ljuvlig sås

Marulk ligger på tallrikarna och den ligger där tillsammans med en vansinnigt god och färgglad sås, några nykokta primörer och potäter
Friterade kycklingbollar med sötstark sås

Friterade kycklingbollar med sötstark sås

Så himla gott och såsen bara mmmmm. Dipsås. Dipsåsen. Mixa till en jämn sås. Barnen och jag hade tapas tillverkning i fredags, då gjorde vi bland annat det här som blev en riktig höjdare
Kycklinggryta m. svamp & bacon

Kycklinggryta m. svamp & bacon

* jensens favorit sås. Blanda ihop jensens favorit sås tillsammans med grädden, pressa i vitlöksklyftorna & i med svampen, koka upp röran & i med creme fraichen
Helstekt fläskytterfilé i ugn

Helstekt fläskytterfilé i ugn

Jensen’s klassiska Favorit Sås – 250 ml (Går att köpa på de flesta livsmedelsbutiker). Helstekt marinerad fläskytterfilén i ugn tillsammans med wokgrönsaker och potatis, fläskytterfilén var perfekt tillagad och väldigt mör
Vildsvinsstek

Vildsvinsstek

Till det hela åt vi kokta morotsslantar och sås gjord på skyn från steken. Idag när vi handlade köpte jag färskpotatis från Cypern
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Saltrullad entrecôte med svampsås

Saltrullad entrecôte med svampsås

Skär upp köttet och servera med valfria tillbehör och den underbart goda såsen. Saltrullad entrecôte med svampsås 2 port400 g hel entrecôtegrovsalt2 kvistar rosmarinHäll ut grovsalt i en ugnsfast form, det ska täcka hela botten. Sås3 dl blandsvamp, trattkantareller eller trumpetsvamp2 schalottenlökar2 msk smör1 msk vetemjöl3 dl vispgrädde3 msk kalvfond2 tsk honung½ tsk vitvinsvinägerHacka svampen lite grovt och finhacka löken. Såsmängden är beräknad till 1 kilo kött, men eftersom vi tillhör de som gillar en god sås så gjorde vi hela satsen till halva mängden kött och det räckte precis
En klassisk långlagad söndagsstek på kalv

En klassisk långlagad söndagsstek på kalv

Jag byter alltid ut grädden mot lättmjölk (eller skippar det helt), såsen blir tillräckligt krämig och smakrik ändå när man mixar de ingående grönsakerna