Japansk stark sås recept

Biff med bambuskott i stark sås

Biff med bambuskott i stark sås

Slå på japansk soya och en gnutta socker. Som jag längtat efter wok och starkasåser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer
Okonomiyaki - japansk pannkaka

Okonomiyaki - japansk pannkaka

För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
Lax med en japansk touch och en sojasås som kronan på verket

Lax med en japansk touch och en sojasås som kronan på verket

Klicka ev den starka kryddpastan wasabi på varje fisk eller servera den för sig bredvid. Vanliga ingredienser i japansk mat är ris och fisk och som kronan på verket på denna rätt serveras en sojasås som sätter den japanska touchen
Kyckling med Pak Choi

Kyckling med Pak Choi

Detta recept kommer från viktväktarnas kokbok ”Var dags mat” och rekommenderas stark. Sås. Rör sedan ihop såsen så här
Lyckade dumplings med räkor

Lyckade dumplings med räkor

Jag gjorde en sås att doppa dumplingsen i också. Det visade sig vara ganska svårt att få till smakerna på dipsåsen
Biff med bambuskott å jasminris!

Biff med bambuskott å jasminris!

Biff med bamuskott å jasminris4 portioner600 gr biff i strimlorOlja till stekning1/2 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor1 msk rapsolja3 dl vatten2 msk kalvfond1 dl japansk soja3 msk sweet chili sås1 tsk socker1 tsk sambal oelek, kan uteslutas om man inte önskar stark mat2 tsk maizenaredning2 burkar strimlade bambuskottJasminris till serveringGör så här
Mys med fondue

Mys med fondue

en rökig starkostsås, aioli på créme fraiche (här hittar ni mitt recept på riktig aioli) och så testade jag det bästa receptet på hemgjord bea
Pad thai

Pad thai

Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar
Pulled Pork med goda tillbehör

Pulled Pork med goda tillbehör

BBQ-sås. Hacka lök och vitlök till såsen, fräs i lite olja till den blir mjuk, utan att ta färg. Blanda ner övriga ingredienser och låt såsen få ett uppkok
Asiatiskt så det förslår... Fläskfilé Asian Style

Asiatiskt så det förslår... Fläskfilé Asian Style

Så nu är vi rustade när våren kommer  Förra veckan bjöd vi svärmor och svärfar på FLÄSKFILÉ ASIAN STYLE, och jag ska erkänna att jag var lite nervös för svärfar, som har lite svårt när det vankas lite starkare mat
Låt laxen glänsa

Låt laxen glänsa

Ordet beskriver en i det japanska köket mycket vanlig tillagningsmetod för fisk, fågel eller kött som går ut på att blanda en sås som man marinerar i för att sedan grilla det som grillas bör