Lägg de krossade klyftorna i buljongen med ingefära, sesamolja och soja. Häll ev på lite soja. Tryck till vitlöken med knivens sida så klyftorna krossas lätt
japansksoja. Blanda färs med ingefära, riven vitlök, sesamolja och soja. Häll på den heta nudelsoppan och toppa med stekt ägg, salladslök och sesamfrön
Om du vill göra det enklare för dig så kan du bara slänga i några valfria grönsaker, till exempel morötter, svamp eller salladskål som man ofta har hemma, i buljongen och låta dem koka med nödvändig tid för att de ska bli lite mjuka och skippa alla krångliga örtkryddor eller fancy ingredienser
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, soja, vatten och buljongtärning. I receptet är det helt vegetariskt, men jag lade till kyckling och alla i familjen åt med god aptit
Ramen en japansknudelsoppamed kinesiskt ursprung. Man kan toppa nudelsoppanmed precis vad man vill, vanligast i Japan är dock griskött, vårlök, kokt ägg och groddar
Japansksoja. En nudelsoppa av och på det du har hemma helt enkelt. Valfria grönsaker du har hemma (jag hade ärter, gröna sojabönor, plommontomater och en halvskrumpen morot men ta det du hittar i kylen
Lövbiff och räkor i frysen, ett halvätet paket äggnudlar i skafferiet och lite halvledsna grönsaker i kylen blev till en liten nudelsoppamed grönsaker med biffspett och grillade räkor till
Men sist gjorde jag dumplings med kyckling- och thaibasilika som fyllning. Så idag får ni receptet på själva soppbasen och där jag sedan har lagt ner dumplings och serverat med thaibasilika, koriander, salladslök och chili