« Keso med banan och kanel Fantastisk kvällsmat » . Det här är en japansk rätt som ska göras med kött egentligen men funkar bra att göra med köttfärs också
Detta är inget märkvärdigt öl men det är japanskt och passar till dito mat. Rå lax är därför essensen av vad jag ogillar i matväg (förutom slanggurka men mer om det en annan gång) och jag får lite kväljningar bara jag tänker på rå lax
Inte lätt alla gånger, för många gånger lagar jag maten och kluddrar ned receptet på en lapp eller direkt i ett inlägg för att sedan bara lägga till en bild
I Japan så hamnar denna rätt under “ofukuro no aji” Det smakar mammas mat. Nikujaga är en Japanskköttgryta man väääldigt sällan ser på en Japansk restaurangmeny, tror faktiskt aldrig jag sett det vid närmare eftertanke
Tag upp köttet ur marinaden och torka av. cocktailtomater. Blanda med halverade cocktailtomater, hackade basilika, oliver och fetaost med olja och örter
Panko är japanskt ströbröd som är mycket grövre än vanligt ströbröd. Hetta upp en panna med rejält med matfett, lika delar smör och olja ungefär, och stek köttet på medelvärme tills det är gyllenbrunt
) Tomatpasta med grillat kött. Pasta i en lättlagad tomatsås är försvinnande gott. Den här är så snabb och lättgjord att du enkelt svänger ihop det hela medan köttet ligger på grillen
Ej japansk, den färgar dåligt och ger bara sälta. Gnid in köttet med svartpeppar och flingsalt. Normalt sett brukar det ju handla om vad man ska dricka till maten
Japanskmat. Tataki är en populär japansk förrätt, som går att göra både på fisk- och nötkött. Tataki innebär att köttet snabbsteks på hög värme så att kärnan förblir ”rare”
Dessa framställs genom kemiska processer och denna typer av produkter har det inte forskats lika mycket på som till exempel sojabönor och traditionell japansk tofu
Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Fräs köttet och löken i olja och smör. Tillsätt grädde, köttfond, soja och senap i pannan och låt det koka ihop