Häll på grädden och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Skala och strimla potatisen som vanligt, lägg i en torr och ren ugnsform, värm ungefär i 10-20 minuter på 110 grader
Häll på grädden och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Skala och strimla potatisen som vanligt, lägg i en torr och ren ugnsform, värm ungefär i 10-20 minuter på 110 grader
Brorsan tjatar om Jansson och köttbullar, men har ingen lust att göra det hihi. Jag gillar inte traditionell midsommarmat så mycket, men det är klart att vi ska ha färskpotatis och sill, och gubben måste bara ha ägghalvor
Här kommer ett tips på vad ni kan laga i helgen, en slags Janssons men med köttfärs istället. Det blir lite seriehäng, ett besök på matfesten och sen pizzakväll
Salladsreceptet har jag tillåtit mig att låna från Snövit Janssons mycket läsvärda blogg. Som tillbehör föreslår jag kokt färskpotatis (vad annars) och en supergod balkansallad gjord på grillad, marinerad paprika
Janssons frestelse – en tjuvstart. En klocka som klämtar om ond bråd död, ålderdom, förtvinade muskler, skrumpnande hud och som predikar slutet på början av kroppens väg mot total nedbrytning
Köttbullar, prinskorvar, Jansson, sill, ja ni vet. Den enda skillnaden mellan julmat, påskmat och midsommar mat är möjligen skinkan till jul, äggen till påsk och svensk färskpotatis till midsommar
Jag hade gjort Jansson, köttbullar, matjesillröra med rödlök, gräddfil o vårlök, sallad med rädisor o fetaost, minipajer med västerbottenost o rökt skinka
Janssons frestelse (inte så grön kanske, men ändå), potatis- och purjolökssoppa, potatisgratäng, mos, duchesse-toppar, rårakor, bakad potatis, alo gobi, gnocchi och andra fantastiska rätter med potatis som huvudingrediens
Vad midsommar anbelagnar så har jag kommit fram till att jag vill göra Honey Buns till efterrätt och individuella Janssons frestelse och jag gillar inte ens Jansson