Jan hedh surdeg baguette recept

Baguette enligt Hedh - fast med lite surdeg

Baguette enligt Hedh - fast med lite surdeg

JanHedh har skrivit boken "Bröd" som inspirerat mig att börja baka riktigt goda bröd. Baguetter. Forma till avlånga baguetter genom att rulla ut degen från mitten och spetsa till ändarna lite
Levainbröd

Levainbröd

Ett sätt att veta om degen är färdigarbetad är att göra det så kallade glutentestet (JanHedhs tips)
Bröd à la Jan Hedh

Bröd à la Jan Hedh

Man använder en poolish vilket jag gillar att arbeta med eftersom det ger en extra skjuts till brödet och är smidigt när man inte har någon surdeg att tillgå
Baguette de tradition Française med lite råg

Baguette de tradition Française med lite råg

Fyra baguetter med litet råg (rippat av JanHedh). I väntan på det slog jag till på JanHedhs recept, men tog en gnutta råg i för att det inte skulle bli för bleka brön
Vetesurdegsbröd

Vetesurdegsbröd

Vi håller på att arbeta oss igenom hela JanHedhs receptsamling från surdegskursen och nu har turen kommit till vetesurdegsbröd
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

I JanHedhs bok Bröd och kaffebröd finns ett recept på surdegsbaguetter med levain som smakade så underbart att jag tror att vi skulle kunna leva på detta, enbart
Ett skepp kommer lastat

Ett skepp kommer lastat

Den som är ordförande i min lilla jurygrupp (vi ska bedöma åtta sorters surdegsbröd och sjutton sorters kakor) är ingen mindre än JanHedh

Mindre salt!

Här står man och gör sig märkvärdig med surdeg och ekologiskt mjöl. Väl hemma i Stureby trodde vi inte våra smaklökar när vi tuggade i oss en av mina gamla baguetter
För det första...

För det första...

Fuskmjöl enligt vissa men en glad JanHedh på framsidan av paketet gör i alla fall mig trygg. Även herr Hedh kommer jag tillbaka till

Små glutenfria surdegsbaguetter

Idag när jag bakade utgick jag som så ofta från ett recept av JanHedh. Jag är helt surdegsfrälst. Resultatet blev dessa fantastiska små baguetter